Sacred Address

You’ll fin the Kyan Offices nestling in the woods just off the A281 outside of Guildford, Surrey.

(05) - 011-2233
ask@Sacred.com

Get back to us

 • Your Name
 • Email Address
 • Message
 •  

"Credinta este o pregustare a cunoasterii care
ne va face fericiti in viata viitoare.."

Esti pe pagina:

Biserica Ulmetu

 • Oct
  07

  Biserica Sfinti Mari Mucenici Gheorghe si Dumitru

  A fost ridicata intre anii 1977-1980, pe locul unei bisericute de lemn, necatalogata ca monument istoric, dupa traditie mutate dintr-o alta locatie (Padurea Barcului), pe timpul domniei lui Vlad Tepes, dintr-un sat lovit de molima din cauza tragerii in teapa pet imp de vara a unor talhari din acel sat. Nu se cunosc documente istorice si date concrete in acest sens.
  Pisania sculptata- Pridvor
  “Aceasta sfanta si dumnezeiasca biserica, cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, s-a reconstruit pe ruinele unei bisericute de lemn in anul 1977-1980, in timpul binecuvantatei Arhipastorii a Prea Sfintitului Episcop Iosif al Eparhiei Ramnicului si argesului, cu staruinta Pr. Paroh Petre N. Avram si a fiului sau Pr. Veniamin Avram, impreuna cu Consiliul Parohial compus din Gheorghe Vargatu-epitrop, Lucian Popescu-cantor, Ilie Serban-epitrop casier, Gheorghe Magureanu, C-tin Barbu, Iosif Rada, Nicolae Nuta, Ilie Sasu, Nicolae Stefan si Iorgu Chitoran. Au dat un ajutor neprecupetit enoriasii satului Ulmetu si alti enoriasi ai parohiei si buni crestini. Pictura a fost executata de pictora Ceicu Raluca-Gabriela din Bucuresti. S-a sfintit in anul mantuirii 1980 luna noiembrie, ziua de 8. ”
  Executata de fam. Mihalcea Nicolae din comuna Roesti.
  Stilul architectonic, respecta arhitectura traditionala cu trei turle si forma de cruce, pictura in fresca, stil bizantin, executata de pictor autorizat.