Sacred Address

You’ll fin the Kyan Offices nestling in the woods just off the A281 outside of Guildford, Surrey.

(05) - 011-2233
ask@Sacred.com

Get back to us

  • Your Name
  • Email Address
  • Message
  •  

"Credinta este o pregustare a cunoasterii care
ne va face fericiti in viata viitoare.."

Esti pe pagina:

Despre noi


Istoric

Pe teriotoriul comunei Copaceni se infiinteaza doua parohii , mai exact : Parohia Balteni si Parohia Vetelu . Parohia Balteni cuprinde satele: Balteni,Ulmetu si Copaceni. Isi pastreaza titulatura de la vechea comuna Balteni, biserica parohiala find in satul Balteni,satele Ulmetu si Copaceni avand biserici filiale si cimitire propii.

Biserica Parohiala “SF. Nicolae”

A fost ridicata intre anii 1986-1990 pe locul unei bisericute de lemn necatalogata ca monument istoric cu acelasi hram”Sf. Nicolae”, dupa traditii adusa in acest loc tot din satul Balteni, din punctual numit “Caramida”, unde urmele vechiului amplasament se mai vad si astazi. Nu se cunosc documente si date exacte in acest sens.

Mai mult


Biserica Sfinti Mari Mucenici Gheorghe si Dumitru

A fost ridicata intre anii 1977-1980, pe locul unei bisericute de lemn, necatalogata ca monument istoric, dupa traditie mutate dintr-o alta locatie (Padurea Barcului), pe timpul domniei lui Vlad Tepes, dintr-un sat lovit de molima din cauza tragerii in teapa pet imp de vara a unor talhari din acel sat. Nu se cunosc documente istorice si date concrete in acest sens.


Mai mult

Biserica Buna-Vestire

A fost construita de protopopul Serban Copaceanul, din caramida, in anul 1804. A fost impodobita cu pictura interioara si exterioara de mesterii zugravi Manole si Dinu si ajutoarele lor Dumitru si Dumitrascu. De numele lor se leaga si picture bisericilor din Vioresti-Slatioara, Vaideeni si Horezu- Valcea, precum si din satul Sambotin-Arges, fapt ce dovedeste ca in regiune exista la acea vreme o adevarata scoala de constructori si zugravi de biserici.
De-a lungul timpului a suferit cateva interventii mai mult sau mai putin salvatoare: 1) In anul 1899 a fost reparata si acoperita; 2) Dupa cutremurul din 1940, care i-a produs mai multe fisuri a fost legata in fier; 3) In anul 1970 s-a intervenit cu o subzidire tip blocuri beton nearmat, suprabetonarea calotelor, centuri pe ziduri si in pod la baza turlelor, fixarea in century exterioare vizibile a turlelor; 4) In urma cutremurelor din 1977 si 1986 in urma unui proiect de consolidare, in anul 1990 sa executat un sistem complex de contraforti subterani armati asociati intre ei cu legaturi de tiranti si sprijiniri exterioare; 5) In anul 2006 s-au refacut sprijinirile exterioare si s-a executat o invelitoare provizorie. Lucrarile s-au interrupt in aceasta faza din lipsa de fonduri.

Mai mult