Sacred Address

You’ll fin the Kyan Offices nestling in the woods just off the A281 outside of Guildford, Surrey.

(05) - 011-2233
ask@Sacred.com

Get back to us

 • Your Name
 • Email Address
 • Message
 •  

"Credinta este o pregustare a cunoasterii care
ne va face fericiti in viata viitoare.."

Esti pe pagina:

Biserica Balteni

 • Oct
  07

  Biserica Parohiala “SF. Nicolae”

  A fost ridicata intre anii 1986-1990 pe locul unei bisericute de lemn necatalogata ca monument istoric cu acelasi hram”Sf. Nicolae”, dupa traditii adusa in acest loc tot din satul Balteni, din punctual numit “Caramida”, unde urmele vechiului amplasament se mai vad si astazi. Nu se cunosc documente si date exacte in acest sens.
  Pisanie scluptata- PRIDVOR
  “Ridicatu-sa acest sfant lacas cu hramul Sf. Nicolae dupa a noastra putirinta si intru a noastra pomenire cu ajutorul lui Dumnezeu si al binecredinciosilor crestini enoriasi ai satelor Balteni, Ulmetu si Copaceni, precum si al altor binevoitori crestini de pretutindeni, prin stradania zmereniei sale Pr. Avram Veniamin, paroh si Serban Ilie epitrop, intre anii 1986-1990 in timpul arhipastoriei PS. Episcop Gherasim Cristea, PS. Arhiereu Vicar Calinic Argesanul, protoereu de Horezu Pr. Lepea Victor pe asezamantul unei bisericute de lemn. Doamne binecuvinteaza, sfinteste si miluieste pe toti care iubesc podoaba casei Tale si locul salasluirii slavei Tale si nu ne lasa pe noi cei ce nadajduim intru Tine”
  Executata de fam. Mihalcea din comuna Roiesti.
  Acest nou lacas de cult cu acelasi hram, Sf. Nicolae, a fost ridicat de enoriasii satului Balteni cu ajutorul santierelor existente pe raza comunei in acel timp, fara autorizatiile necesare, cu asumarea riscului de a fi demolata in orice moment. Arhitectonic se inscrie stilului NAVA, cu o turla pe pronaos, picture in ulei(stil realist), pictori amatori, neatestati de comisia de pictura bisericeasca. S-a tarnosit de PS. Episcop Gherasim la data de 08-sept-1990.  Poze - Balteni